Wie is Wie


Allard Folkers

Al vanaf jonge leeftijd reageert zijn lichaam op muziek. Het is het drumstel waarmee zijn muzikale carriëre begint. Als drummer heeft hij in vele bands gespeeld en aan verschillende projecten meegewerkt. Maar zijn passie voor muziek gaat verder dan alleen het drummen. In de gitaar vindt Allard een instrument wat handzamer is en minder snel leidt tot overlast bij buren. En wat begint als een instrument "leuk voor erbij" groeit uit tot de wens om in een band niet meer als drummer, maar als gitarist en zanger te staan.
Het resultaat van deze wens is 
Groove Ally. Inspiratiebronnen zijn: Eric Clapton, Stevie Wonder, Marc Broussard, Lenny Kravitz, Richie Kotzen, en nog velen. Muziek is voor Allard emotie en creativiteit.
IMG_Allard kopie


Danjil Tuhumena

IMG_Danjil kopie


Danjil komt uit een zeer muzikale familie. Zo speelde hij op 3 jarige leeftijd al in een bandje met zijn vader, broers & zus genaamd ‘The Family Song’. Zijn vader is de allerbelangrijkste inspiratiebron geweest, met ‘The Family Song’ speelde Danjil circa 20 jaar lang in heel Nederland. Danjil is altijd bezig geweest met muziek en heeft hierna in diverse molukse bandjes gespeeld waaronder ‘FOCO’ en Djanecy. Jarenlang is Danjil bezig geweest met het maken van muziek, zo speelt hij onder andere geweldig gitaar, bass, drums en kan ook nog eens geweldig zingen. In 2011 deed Danjil mee aan het 2e seizoen van The Voice of Holland en haalde de tweede ronde van de liveshows. Sinds september 2014 is speelt hij bij Groove Ally.Marcel van Mook:
Op 12 jarige leeftijd begonnen met pianolessen, van Mozart tot Boogie Woogie. Naast de piano is ook de Hammond en Fender Rhodes favoriet. Na het horen van Chuck Berry, gezocht naar de roots en uitgekomen bij de blues. Marcel heeft in diverse blues/rock bands gespeeld in Haarlem en omstreken. Hierna de overstap gemaakt naar de Soul en gespeeld bij verschillende Soulformaties. Daarna 7 jaar op toernee geweest met "Dane and the Dukes of Soul", met soulzanger Dane Clarke (vader van Alain Clarke), waarbij alle grote festivals in Nederland en diverse buitenlandse optredens voorzien zijn van een portie Soul. Nu regionaal actief met " Spritz", “No Soprano” en "Groove Ally".IMG_Marcel kopieDennis Beumer
IMG_1175Hij is al vroeg begonnen met piano les. Na 6 jaar klassieke piano werdt het tijd voor wat anders. Toen hij zijn eerste synthersizer kreeg van zijn ouders, heeft hij samen met zijn broer zijn eerste optredens gedaan. Daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Hij heeft in een aantal coverbands gespeeld tot eind 2017. Nu is hij er eigenlijk wel klaar mee om altijd maar te spelen wat het publiek wil horen en wil nu echt muziek maken om het muziek maken. Dat gaat zeker lukken in deze geweldige groep muzikanten.

Fokke Boorsma
Bassist! Van hetzelfde bouwjaar als de ’62 Fender Precision van James Jamerson, aka “the funkmachine”. Een goed bouwjaar zeggen ze. Groeide op met Deep Purple, de Wild Romance, Sweet d’ Buster en the Average White Band. Heeft een “stille” liefde voor funk en disco.

Speelt, sinds 1989 in verschillende bandjes in de Groninger (sub)scene, op bassen van Japanse makelij en bij voorkeur over Ampeg versterkers. Kan niet kiezen tussen een Jazz en Precision.

Helden: James Jamerson, Pino Palladino, Jeremie Coke, Freddie Cavalli en Michel van Schie.
IMG_Fokke kopie
Nina Jovanovic
IMG_Nina kopieZe zingt al sinds ze kan praten en van kleins af aan wil ze niets anders doen dan optreden. Muziek is in de loop van de jaren een groot deel van haar leven geworden. Haar vader speelde op het keyboard en Nina vond het erg leuk om met hem mee te spelen. Op haar 12
de verjaardag kreeg zij een gitaar en vanaf dat moment begon zij nummers te schrijven. Ze heeft amper les gehad in muziek, maar speelt graag op verschillende muziekinstrumenten van drums tot ukulele en van piano tot basgitaar. Het liefst wil ze haar hele leven wijden aan de muziek. 

Nardo Titirlobloby

Nardo is groot geworden in de sessiewereld. Hij heeft in verschillende bands gespeeld en weet overal vrolijke draai aan te geven. Nardo vormt samen met Danjil en Fokke de ritmische basis van de band en geeft met zijn percussie werk extra kleur aan de muziek van Groove Ally. Bovendien zingt Nardo een eerste, tweede of derde stem.
IMG_Nardo kopie